Отворен Интернет клуб

Јуче је у просторијама Канцеларије за младе у Новом делу града, званично отворен Интернет клуб. За опремање Интернет клуба, Теленор фондација обезбедила је опрему и интернет који ће грађани Прибоја моћи бесплатно да користе. Интернет клуб је отворен у оквиру пројекта "Информације младима". Свечаном отварању присуствовала је менаџер спољних послова Теленор компаније Ивана Матијевић, председник Општине Прибој Лазар Рвовић и председник Скупштине општине Прибој, Саша Василић.

Председник је исказао захвалност Теленор Фондацији на подршци и истакао да Општина Прибој има веома добру сарадњу са компанијом Теленором, која је овим показала да је посвећена друштвено-одговорном пословању. "Свака помоћ омладини је улагање у будућност, нарочито када се то односи на општину која има велики одлив становника , посебно најмлађих.", казао је Рвовић.
Менаџер спољних послова у Теленору, Ивана Матијевић, казала је да компанија оваквим центрима жели да омогући приступ квалитетном и брзом интернету што већем броју младих људи на територији целе земље.
"Сталним унапређењем Паметне мреже побољшавамо корисничко искуство, али и доприносимо повећању информатичке писмености. Сарадња са Општином Прибој и Канцеларијом за младе има за циљ да младима, који можда нису у могућности да интернет користе код куће, пружи прилику да бесплатно сурфују, истражују и додатно се образују", додала је Матијевић.

До сада су интернет клубови отворени у општинама Пожега и Лозница, док је пројекат Интернет паркова спроведен у 30 паркова у 16 градова широм Србије.