slideshow04

Предузетници

Привреда

Према подацима АПР у Прибоју је почетком 2009.године било активно 136 привредних друштава и 825 радњи.

Највише радњи је из области трговине и угоститељства. Током 2008.године отворено је 94 а затворено 95 радњи, регистровано је 11 нових привредних друштава а 2 су затворена.

Привредни потенцијали општине Прибој леже у развоју малих и средњих предузећа, туризма, пољопривреде као и у развојним технологијама индустрије возила и хемијске индустрије.

Велики привредни системи:

 

„ФАП“ Корпорација а.д.

Окосница развоја ове пограничне општине је „ФАП“ Корпорација а.д. која је у поступку приватизације. Ова светски позната Фабрика аутомобила у матичном предузећу запошљава 1500 радника а у четири зависна предузећа Лиму, Транспорту, Стану и пријепољској Ливници 400 радника. 

ФАП је познат по производњи камиона,аутобуса, приколица, специјалних возила, а по лиценци МB-a или по сопственој конструкцији производи камионске и аутобуске агрегате и склопове. Велику пажњу купаца изазива ФАП-ов аутобус на природни гас. Мотиви стручњака ФАП-а за израду оваквог аутобуса су заштита животне средине.

Сви производи ФАП-а задовољавају најстрожије европске и светске стандарде.

Генерални директор ФАП-Корпорације а.д је Мр Мирко Стојовић

Контакт:
ФАП – Корпорација а.д.
Радничка бб. 31330 Прибој
Тел: 033/51-331, 033/55-240
Факс: 033/55-241
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.%20%20" target="_blank">Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: http://www.fap.co.rs/

Корпорација „Полиестер Група„ а.д.

Од почетне радионице, малог предузећа, основаног 1962.године „Полиестер“ је више пута мењао правну форму своје организације због потребе усклађивања са законским прописима. Од априла 2008.године власничка структура Корпорације „Полиестер“а.д је 100% приватна. Власник је Конзорцијум из Словеније.

„Полиестер“ је познат по производњи делова за аутоиндустрију :екстеријера и ентеријера код привредних и путничких возила, полиестер цеви, цилиндричних посуда, резервоара и цистерни, киоска урађених од полиестера, противградних ракета.

Своје прозиводе“ Полиестер“ пласира на домаће и ино тржиште –Холандија, Алжир,Италија, Немачка и скоро све државе бивше Југославије.

Генерални директор Корпорације „Полиестер“а.д је Ленарт Скок.

Контакт :

Прибојске чете бр.44, Прибој
Тел: 033/2445-112, Факс: 033/2445-073

„Фаспини": 033/55-119

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели." target="_blank">Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: http://www.poliesterpriboj.com/