slideshow04

Vesti

Rekonstruisana OŠ "Desanka Maksimović"

Zgrada Osnovne škole "Desanka Maksimović" u potpunosti je rekonstruisana i spremno će dočekati svoje đake u novoj školskoj godini. Radovi na renoviranju trajali su godinu dana, u sklopu zajedničke rekonstrukcije sa METŠ, na inicijativu lokalne samouprave, dok je sredstva od preko 500 miliona dinara obezbedila Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Škola je sada zablistala u punom sjaju, sve je potpuno novo od enterijera, krova i fasade, preko stolarije, podova, stepeništa i rampe za osobe sa invaliditetom, do kompletno novog nameštaja, instalacija, toaleta...

Opremljeno je 15 kabineta sa najsavremenijom opremom, pa će sada učenici i nastavnici imati zaista odlične uslove za rad i sticanje novih znanja.

Da sve blista, uverili su se i čelnici opštine Priboj, predsednik Lazar Rvović i zamenik predsednika opštine Saša Vasilić, koji su obišli izvedene radove i razgovarali sa direktorima ovih školskih ustanova o preostalim obavezama i novoj školskoj godini. Oni su izrazili zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova i poštovanjem rokova na rekonstrukciji zgrade OŠ "Desanka Maksimović", koja spremno dočekuje početak nove školske godine, dok nisu zadovoljni kašnjenjem izvođača radova na zgradi METŠ, koja ce učenicima i profesorima biti na raspolaganju najkasnije do prvog novembra.

Uporedo sa završnim radovima na rekonstrukciji obe škole, odvijaju se i radovi na izgradnji fiskulturne sale,koju do sada nisu imale ove dve škole, a traju i radovi i na novom sistemu grejanja izgradnjim toplane na biomasu. Svi ovi radovi, kao i parterno uređenje prostora oko škola, biće završeno početkom jeseni.

Ovih dana biće izvršena i adaptacija školskog prostora u izdvojenom odeljenju škole "Desanka Maksimović" u Sjeverinu, pa će i ovdašnji đaci pešaci, od pičetka školske godine, kao i u matičnoj školi, imati mnogo bolje uslove za odvijanje nastave.

Sredstva za renoviranje škole u Sjeverinu, obezbedila je opština Priboj.

os desanka maksimovic 1

os desanka maksimovic 2

os desanka maksimovic 3

os desanka maksimovic 4