slideshow04

Vesti

Održan Mali sajam sporta u Priboju

Pored još četiri grada u Srbiji, u Priboju je danas, 29. oktobra održan Mali sajam sporta kao uvertira za osmu po redu republičku manifestaciju Sajam sporta 2019 koji će se održati u Beogradu od 22. do 24. novembra.

Ovo je peti Mali sajam sporta, a drugi koji se održava u Priboju i predstavlja simbiozu svih sportskih i rekereativnih aktivnosti ne samo mladih našeg grada. Ipak u prvom planu je bila budućnsot ovog grada, a Sajam sporta je istinska prezentacija sportskih klubova i udruženja u ovoj sredini i prilika za decu koja se još nisu odlučila ili napravila svoj izbor da to učine posle ovog Sajma.

A od 21 sportskog kluba i udrurženja u Priboju, na Trgu FAP-a danas se pre svega mladim Pribojkama i Pribojcima, ali i njihovim roditeljima, predstavilo 17 klubova od evropskih prvakinja, članica Eko kluba Lim, kiks bok kluba, preko karatista i odbojkašica i odbojkaša, predstavili i fudbaleri, rukometaši, članovi Udruženja MNRO i Društva za cerebralnu i dečju paralizu, a svoj štand imale su i Sportske igre mladih koje su ovog leta održane i u Priboju.

mali sajam sporta

Dobrodošlicu sportistima i gostima spletom svojih igara i zanimljivih tačaka, najpre su poželelei najmlađi Pribojci, mališani PU "Neven", a onda su se prisutnima obratili zvaničnici.

U ime opštine Priboj učesnike Malog sajma sporta pozdravio je predsednik SO Priboj Boris Mrdović koji je podsetio da je naš grad, grad sporta i maldosti, i da poverenje u organizaciju i ove manifestacije među malobrojnima u Srbiji samo potvrđuje dobru reputaciju Priboja, i kao dobrog domaćina i uspešnog organizatora.

Učesnicima petog Malog sajma sporta obratio se i naš Pribojac, Goran Bojović, aktuelni direktor republičkog Zavoda za sport i medicinu sporta, istakavši da je Priboj svojim dobrim organizacijama ranijih i sličnih manifestacija, zaslužio i da bude među pet gradova u Srbiji koji organizuju uvertiru republičkog Sajma sporta.

Mali sajam sporta u Priboju proglasio je otvorenim olimpijski šampion i osvajač medalja sa najvećih svetskih takmičenja, rvač Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, koji je izrazio divljenje lepom slikom na Trgu FAP-a i pozvao svu decu Priboja da se bave sportom kojim oni žele. "Moj je savet da se bavite bilo kojim sportom, a ako odlučite da to radite i takmiačrski, morate redovno i uporno da trenirate i morate da verujete u sebe i u svoje snove, a onda vam i olimpijska medalja može biti na dohvat ruke" – poručio je Štefanek.

Nakon oficijelnog dela Davor Štefanek je obišao sve štandove današnjg malog sajma spota na Trgu FAP-a, razgovaro sa sportistima, a mladi Pribojci su goreli od želje da pored sebe vide jednog olimpijskog šampiona, da se sa njim rukuju i naprave fotografiju za uspomenu.

Uspešni organizatori Malog sajma sporta u Priboju bili su Sportski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Vlade Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta iz Beograda, a sve uz podršku Sportskog sveza Priboja i Opštine Priboj.

Ponovimo, Sajam Sporta Srbije održaće se od 22. do 24.novembra u Beogradu na kome će svoj štand imati i Sprtski savez Priboja.