slideshow04

Vesti

Centar Banje u novom ruhu

Pribojska Banja iz godine u godinu postaje sve uređenija turistička destinacija. Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave, Banja kao nosilac razvoja turizma u opštini Priboj, postepeno, korak po korak, dobija obrise koje odavno zaslužuje.

Ovog leta goste će u Pribojskoj Banji dočekati uži centar u potpuno novom ruhu. Asfaltirana je kompletna saobraćajnica od česme na raskrsnici za Priboj i Kratovo, pa pored manastira Sv.Nikola, bazena i RHC sve do osnovne škole, u dužini od 455 metara, planirane su i zelene oaze na ovom delu, novi trotoari, a uređeni su i parkinzi, ispod i pored Rehabilitacionog centra, što će uvesti red u parkiranju vozila, ali omogućiti i gostima nesmetanu šetnju i uživanje u prirodi i druženju.

centar banje u novom ruhu

Posle gotovo 40 godina novom asfaltnom podlogom presvučena je i središnja ulica na Banji, kao uže jezgro ove mesne zajednice, u dužini od 275 metara, a takođe i krak iste ulice, ispod šumarske kuće, u dužini od 140 metara.

Finiš radovi se ovih dana privode kraju, a utvrđeni su planski zadaci za naredni period, sve sa ciljem da Banja zaista bude nosilac razvoja svih vidova turizma u opštini Priboj. Uporedo sa užim centrom Banje, ovog leta asfaltirane su i saobraćajnice prema selima i zaseocima ove mesne zajednice, kao što su Gračanica, Cikote, Žarkovići, Cincovići i Karadžići, što će takođe doprineti poboljšanju ukupne turističke ponude, ali i boljem iskorišćenju svih potencijala ovog kraja, od rekreacije i šetnje predivnim krajolicima prirode, osveženja na izvorima bistre planinske vode, do plasmana na kućnom pragu, svojih povrtarskih, voćarskih i stočarskih proizvoda, čak i šumskih plodova i lekovitog bilja, ali brojnih rukotvorna domaće radinosti.

Lokalna samouprava sa razlogom ulaže u ovu mesnu zajednicu, a budući konkretni planovi vezani za Pribojsku Banju, odnosno uređenje sportsko – rekreativne zone i izgradnja stadiona, samo će, uz banjski i verski, zdravstveni i rekreativni, ponudu proširiti pored seoskog i na sportski turizam.