slideshow04

Vesti

Obeležen jubilej Zavičajnog muzeja Priboj

Zavičajni muzej Priboj, krajem juna, obeležio je značajan jubilej – 30 godina postojanja i uspešnog rada. Sve je počelo 29.juna 1990.godine, kada je SO Priboj donela Odluku o formiranju kulturne ustanove, čiji će zadatak biti izučavanje, sakupljanje, zaštita i prezentacija kulturno - istorijskog nasleđa ovog kraja.

Područje opštine Priboj bogato je kulturnom baštinom i istorijskim nasleđem, što nije bilo dovoljno istraženo, bar kada je arheologija u pitanju, pa se osnivanje Zavičajnog muzeja nametalo kao realna potreba. Za protekle tri decenije uradilo se dosta toga, značajno kulturno nasleđe ovog kraja sačuvano je od zaborava i prezentovano javnosti.

30 godina jubilej muzeja

Vredan jubilej, Zavičajni muzej Priboj obeležio je nizom kulturnih sadržaja, koji su realizovani u saradnji sa Domom kulture „Pivo Karamatijević“. Na dan osnivanja, 29.juna u Galeriji Muzeja, otvorena je izložba mladih likovnih stvaralaca iz Priboja – Sare Obradović, Joviše Nikolića,Nemanje Đurovića, Nikole Radovića, Nataše Bojanić, Stefana Derikonjića, Nikole Goločevca i Dragane Lalović.

Nakon otvaranja izložbe, u amfiteatru Muzeja, glumac Ivan Tomašević izveo je monodramu „Zoran Radmilović“, 30.juna na istom mestu održan je koncert Gorana Takića, a pozorišna predstava „Ostrvo“ šabačke industrije kulture, planirana za 2.jul,odložena je zbog pogoršane epidemiološke situacije.