slideshow04

Vesti

Štab za vanredne situacije: Hitno sanirati oštećenje na putu za Bolnicu

Put za Bolnicu i Dom zdravlja, koji je odronom ugrožen na deonici preko puta bivšeg Razvoja FAP-a, bila je glavna tema zasedanja Štaba za vanredne situacije opštine Priboj, u ponedeljak 15. marta.

Zbog bezbednosti, saobraćaj se trenutno odvija jednom kolovoznom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

 

Inače, put do Bolnice i Doma zdravlja, od naselja Luka je zaista uzak, ali konfiguracija terena ne dozvoljava njegovo proširenje. Pored zdravstvenih ustanova, u tom delu grada nalazi se i preduzeće “Poleister”, pa se iznalaženje alaternativnog putnog pravca, postavlja kao imperativ, a to je pre svega pitanje novog mosta preko Lima, i to na na području starog Priboja, čime bi se izbegle ovakve situacije, ili čak potpuno presecanje ove putne komunikacije.

“Štab je izdao naredbu JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, da u što kraćem roku sanira oštećenu deonicu puta” - rekao je Boris Mrdović, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Priboj.

“S obzirom da sa otapanjem snega i prolećnih kiša dolazi i do bujica, na sednici Štaba se razgovaralo i o pročišćavanju korita i uređenju vodtokova drugog reda, kako ne bi došlo do njihovog izlivanja ili mogućeg poplavnog talasa. ”, kaže Mrdović i dodaje da je za većinu bujičnih potoka već je urađena projektna dokumentacija, pa se uskoro očekuje i njihovo trajno saniranje.

Što se tiče izveštaja Štaba za proteklu godinu, sve je bilo usresređeno na pandemiju korona virusa, pa iako je ista bila nepoznanica, prilično se uspešno odgovorilo novim izazovima, a tako će se činiti i ubuduće, zaključak je Borisa Mrdović, načelnika Štaba za vanredne situacije opštine Priboj.