slideshow04

Vesti

Dan sporta 9. aprila

Priboj će već treću godinu biti učesnik Sportskih igara mladih, najveće manifestacije amaterskog sporta za osnovnoškolski uzrast u Evropi. U petak, 9.aprila na terenima školskog kompleksa u Novom Priboju, u organizaciji Sportskog saveza grada, održaće se gradsko takmičenje SIM, i to za deo disciplina, dok će se drugi deo kvalifikacija, nešto kasnije, organizovati u Požegi.

“U našem gradu takmičenja će biti održana u pet disciplina, u atletici, odnosno u trci na 60 metara, i za devojčice i dečake, između dve vatre, mešovito, u dve kategorije, odbojci za devojčice, uličnoj košarci tri na tri, u obe kategorije, i u fudbalu i za devojčice i za dečake”, kaže predsednik Sportskog saveza Priboj, Filip Komarica.

Takmičenje će biti održano uz primenu svih epidemioloških mera, uz saglasnost roditelja za svako dete, a pored pribojskih mališana, očekuje se učešće i dece osnovnih škola i iz susednih opština.

Zbog epidemioloških mera, neće biti ni čina svečanog otvaranja takmičenja, jedino će biti upaljen plamen radosti i prijateljstva.

Regionalna takmičenja biće održana početkom maja, za region Zapadne Srbije verovatno u Priboju, dok je državno prvenstvo Igara za Srbiju planirano početkom jula, i to na tri lokacije, a u igri su Kopaonik, Ada Ciganlija i Zlatibor.

Međunarodno finale SIM, u kojima učestvuju osnovci Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, održaće se u trećoj nedelji avgusta, u Splitu, kada će biti obeležen i jubilej - 25 godina ovog takmičenja u Hrvatskoj.

Podsetimo, ovo je osma godina kako se SIM organizuju u Srbiji, Priboju je ovo treća sezona, a naš grad je prošle godine bio domaćin i čina Generalnog otvaranja Igara za Srbiju.