slideshow04

Vesti

Toplana po planu

Radovi na gradskoj toplani na biomasu u Priboju, zajedno sa toplovodom i podstanicama, odvijaju se po planu - zaključak je sa redovne mesečne konferencije, koja je 11. avgusta, održana u Priboju i prvi put neposredno, a ne kao do sada, zbog pandemije, na virtuelan način.

Prvi put na gradilištu je bio glavni projekt - menadžer Brend Brendle, iz Graca u Austriji, koga je, i njegovu konsultantsku kuću, angažovala KfV banka, da upravlja ovim projektom, a on je imao samo reči hvale i za lokalnu samoupravu i izvođače radova.

"Zadovoljan sam kako sve teče na terenu, pa je toplana, skoro pa gotova.", rekao je Brend Brendle, glavni projektant toplane i izrazio optimizam da će planirani rokovi biti u potpunosti ispoštovani.

Konstruktivnim i sadržajnim sastankom, ali i poštovanjem dinamike, zadovoljni su i u lokalnoj samoupravi.

"Iako ovako velike investicije ne idu bez pratećih problema, ipak smo zadovoljni angažovanjem svih činilaca u lancu izgradnje nove toplane u Priboju.", ističe Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj.

"Uvereni smo da će ugovoreni rokovi biti ispoštovani i da će korisnici daljinskog grejanja u Novom Priboju od nove grejne sezone imati potpuno novi sistem, a time i kvalitetno kontinuirano 24-časovno grejanje.", zaključuje Vasilić.

Na toplani se ovih dana ulazi u završnu fazu radova, pa se očekuje da objekat bude kompletiran već za mesec dana.

"Dinamika radova je u špicu, trenutno se kraju privodi mehanička montaža, u objektu se montiraju brojne instalacije, a za sedam dana očekuju se već i prve probe toplane.", kaže Slaviša Šarkanović, rukovodilac radova "Energotehnike - Južna Bačka" i dodaje da će predviđeni rokovi na izgradnji toplane, biti u potpunosti ispoštovani.

Uporedo sa radovima na gradskoj toplani na biomasu u Priboju, teku i radovi na postavljanju novog toplovoda, kao i novim podstanicama, tako da od predstojeće grejne sezone, odnosno 15.oktobra, Pribojce očekuje potpuno novi sistem daljinskog grejanja u našem gradu.