slideshow04

Vesti

Za opremanje Ribarskog naselja 10 miliona dinara

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, potpisao je u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija ugovor o opremanju Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru, vredan 10 miliona dinara.

"Sredstva će biti utrošena za opremanje postojećih kapaciteta kako bi Ribarsko naselje, nakon tri godine, bilo stavljeno u potpunu funkciju.", kaže Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika Opštine zadužen za oblast turizma.

"Biće opremljen restoran sa terasom, izgradiće se još šest mesta za autokampere sa pratećim prključcima, pa ćemo sa svih 10 mesta, biti i na mapi evropskih autokampova.", kaže Gogalić i dodaje da će se raditi na uređenju šatorskog naselja za oko 100 korisnika, naselje će se pokriti videonadzorom, opremiće se i infocentar, kancelarijski prostor za Upravu naselja, a na Potpećkom jezeru urediće se poluolimpijski bazen za kupanje i platforma za sunčanje sa ponton kockama.

Radovi na opremanju Ribarskog naselja treba da budu završeni u ovoj kalendarskoj godini, kako bi u narednoj moglo da se stavi u funkciju, mada je već ovog leta imalo svoje korisnike od izviđača, preko rekreativaca, do ljubitelja prirode i modrozelenog Lima.

Podsetimo, Ribarsko naselje raspolaže sa ukupno 28 ležajeva, odnosno 11 kućica sa dva kreveta i dva apartmana sa po tri ležaja, urađeni su i toaleti, kućica za pripremanje hrane, parkovski mobilijar, kultivisan unutrašnji prostor naselja, dovedeni su voda i struja, asfaltiran prilazni put.

Novi sadržaji poput sportskih terena, teretana, adrenalin parkova i staza zdravlja, planirani su u narednim godinama.