slideshow04

Vesti

Nabavljena linija za pčelarske pogače

Udruženje pčelara Priboj, početkom novembra realizovalo je projekat "Nabavka linije za proizvodnju pčelarskih pogača". Oprema je nabavljena i već instalirana, a projekat je vredan 697 hiljada dinara, koji je Opština Priboj pomogla sa 530 hiljada dinara, dok je ostatak sredstava obezbedilo Udruženje pčelara, odnosno njegovi članovi.

"Ovo je veliki dan za pribojske pčelare, koji više neće morati da pogače kupuju u drugim sredinama, već će to sada moći da rade u svom mestu i od svog materijala, jer je ovde kvalitet najvažniji.", rekao je Nikola Miković, predsednik Udruženja pčelara Priboj.

On je ovom prilikom izrazio veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi, na razumevanju za nabavku ovako vredne i značajne opreme, što je bila dugogodišnja želja svih pribojskih pčelara.

Linija za proizvodnju pčelarskih pogača instalirana je na lokacijski pogodnom mestu, u prigradskom naselju Jarmovac, i biće dostupna svim pčelarima, pre svega članovima udruženja.

Podsetimo, u narednoj godini Udruženje pčelara Priboj, obeležiće i vredan jubilej - 70 godina postojanja i uspešnog rada, pa je i po tome pribojsko udruženje jedno od najstarijih, ne samo u ovom kraju, nego i u Srbiji.