slideshow04

Vesti

Nagrade za najbolje studente

Priboj se prvi put u pisanim dokumentima, pominje u Povelji kralja Fridriha trećeg, koja je izdata u Beču 2. februara 1448. godine. Pre nepunu deceniju, oktobra 2013. godine, SO Priboj je donela odluku da se ovaj dan obeležava kao Dan opštine Priboj, što je prvi put učinjeno 2014. godine.

Za Praznik opštine, već osam godina, nema posebnog svečarenja niti svečane sednice SO, pa se ta sredstva preusmeravaju u praktičnije svrhe, kao pomoć osobama sa invaliditetom, socijalno ugroženim sugrađanima ili ulaganjem u mlade talente, u ovom slučaju, kao nagradu najboljim studentima.

Opštinsko veće je na svojoj 31.sednici u ovom sazivu, a prvoj u 2022.godini, donelo odluku o nagrađivanju talentovanih studenta iz Priboja, koji studiraju na državnim fakultetima u Srbiji. Uslove konkursa od 25 prijava, ispunila su 23 studenta.

Nagrada se sastoji od Povelje i novčane nagrade od 120 hiljada dinara, koja se isplaćuje jednokratno, a prijem za najbolje studente, narednih dana, upriličiće predsednik SO Priboj.

Na sednici Opštinskog veća usvojen je i Program rada opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, koji se finansira od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje u saobraćaju na području opštine Priboj.

Veći deo, odnosno 70 odsto od naplaćenih kazni ide u budžet Republike, dok 30 odsto ostaje lokalnoj samoupravi. Tako ove godine budžet Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj iznosi 4,5 miliona dinara.

Poštujući zakonske okvire, kao i prethodnih godina radiće se na podizanju saobraćajne kulture svih učesnika u saobraćaju, ali i praktičnim delovanjem - na unapređenjeu odnosno izgradnji neophodne saobraćajne infrastrukture.