slideshow04

Vesti

Nagrade najboljim studentima

Predsednik SO Priboj Boris Mrdović, 4. marta, upriličio je prijem za najbolje studente opštine Priboj, a povodom Dana opštine. Poveljom i novčanom nagradom od po 120 hiljada dinara nagrađeno je 24 studenata opštine Priboj.

Lepa praksa lokalne samouprave u Priboju traje već nepunu deceniju. Tako već 9 godina, od kada je za praznik opštine ustanovljen 2.februar, u Priboju nema svečarenja, niti svečane sednice SO, već se ta sredstva ulažu u najbolje ovog grada, u mlade ljude a time i budućnost ove opštine. A ponos ovog grada su svakako mladi ljudi akademskog zvanja, jer je znanje najbolja investicija.

 

Prijem za nagrađene studente u ime lokalne samouprave priredio je predsednik SO Priboj, Boris Mrdović.

"Ponos je gradu koji ima ovakvu intelektualnu i akademsku elitu. Zato mi kao lokalna samouprava izražavamo divljenje i poštovanje prema rezultatima koje postižete, jer tako, i tamo gde studirate, vi svoj rodni grad promovišete na najbolji mogući način.", rekao je, obraćajući se nagrađenim studentima, predsednik SO Priboj, Boris Mrdović.

"Opština Priboj poslednjih godina čini napore da stvori što povoljniji privredni ambijent, a time i bolji standard naših građana, pa neka to bude izazov i za vas, da se sutra, po okončanju obrazovnog ciklusa, vratite u svoj grad i date doprinos njegovom daljem razvoju.", zaključio je Mrdović.

Na osnovu Odluke o nagrađivanju talentovanih studenta, Povelje i novčane nagrade, uručene su za 21 studenta, a na osnovu Odluke o javnim priznanjima i nagradama, takođe sa po 120 hiljada dinara, nagrađeno je i troje pribojskih akademaca na doktorskim studijama.

Vredni a skromni, studneti su zahvalni svojoj lokalnoj samoupravi na ovako lepom gestu, koji, kako ističu, vrednuje i podstiče obrazovanje i trud ovih mladih ljudi, što je, kako kažu, najlepši povod da se nakon završnog školovanja, povratkom u zavičaj ili na bilo koji drugi način, dostojno oduže svom rodnom gradu.