slideshow04

Vesti

Radnici FAP-a u Ugandi

Pribojski FAP, nakon godina tranzicije, a potom i uključivanja u namensku industriju Srbije, polako, korak po korak, vraća se i na svetska tržišta, gde se do poslednje decenije prošlog veka, dosta izvozilo Fapovih vozila, u prvom redu kamiona.

Tako se ovih dana krenulo u relaizaciju jednog međudržavnog ugovora sa Republikom Ugandom sa afričkog kontinenta, gde će FAP biti jedan od podizvođača na remontu i modernizaciji nekadašnjih vozila 2026 za vojne namene, koji su ovoj zemlji u Africi isporučeni sredinom osmadesetih godina prošlog veka.

 

Prijem za grupu od sedam proizvodnih radnika, iskusnih majstora, pred odlazak u Ugandu, priredio je menadžment FAP-a, da im požele srećan put, dobro zdravlje i uspešno odrađen posao.

"Naši majstori u Ugandi radiće na kompletnom remontu, osim šasije, i na modernizaciji našeg vozila 2026 koje se koristi za vojne namene. U pitanju je šest vozila, tamo će provesti 48 dana, a vrednost posla je 380 hiljada evra.", istakao je dr Milutin Živković, generalni direktor FAP-a.

Radnici FAP-a znaju da je pred njima odgovoran zadatak, ali veruju u sebe, svoje znanje i iskustvo.

U tom kontekstu je i poruka prvog čoveka FAP-a, da u dalekoj Ugandi predstavljaju i sebe, svoj FAP ali i svoju Srbiju.

A ako je suditi po iskazanom interesovanju, FAP uskoro na afričkom tržištu, očekuju i novi poslovi, koji su trenutno u fazi razgovora, a ovih dana vode se intenzivni pregovori i sa partnerima iz Mađarske, oko ugradnje FAP-ovih pozicija u njihov proizvodni program.