slideshow04

KLER: Lokalni proizvodi – ključ za unapređenje regionalnog lanca vrednosti u turizmu

U petak, 7. februara 2014. godine u hotelu Panorama u Novoj Varoši održaće se završna konferencija projekta Regionalni lanac vrednosti na području međuopštinske saradnje.

Na konferenciji će biti predstavljena publikacija Lokalni proizvodi – ključ za unapređenje regionalnog lanca vrednosti u turizmu, u kojoj se nalaze rezultati analize ponude i tražnje, i u skladu sa tim, preporučuju aktivnosti za intergraciju lokalnih proizvoda u turističku ponudu. Akcioni plan za naredne 3 godine, preporučuje sprovođenje ključnih mera, koje uz čvrstu saradnju svih aktera razvoja turizma, mogu doprineti kreiranju lanca nabavke lokalnih proizvoda za hotelsko - ugostiteljski sektor. Na taj način potencijali lokalne tradicionalne proizvodnje biće iskorišćeni u funkciji razvoja turizma i doprineće ekonomskom osnaživanju ruralnih područja i privatnog sektora.
Pored predstavnika lokalnih samouprava, HoReCa sektora, proizvođača i drugih aktera razvoja turizma turističke regije Zapadne Srbije, na konferenciji će učestvovati predstavnici USAID-a, ali i nacionalnih institucija koje u perspektivi mogu da pruže podršku realizaciji predloženih aktivnosti.
Reginalna razvojna agencija Zlatibor započela je realizaciju ovog projekta u septembru 2013. godine, uz finasijsku podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja.