slideshow04

Opštinska uprava Priboj: Obaveštenje

Na osnovu Odluke predsednika Republike Srbije od 29. januara 2014. godine o raspisanim izborima za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije za 16. mart 2014. godine, Opštinska uprava Priboj obaveštava sve građane sa područja opštine Priboj (uključujući i raseljena lica) koja imaju biračko pravo, da mogu izvršiti uvid u birački spisak, u zgradi Opštine, soba broj 4. Građani mogu proveriti da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

 

Promene u delu biračkog spiska koji se vodi za opštinu Priboj, građani mogu podneti najkasnije do 28. februara 2014. godine, do 24,00 kada se birački spisak zaključuje. Promene mogu zahtevati i maloletna lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, 16. marta.

Zahtev da se u birački spisak unese podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji, građani mogu podneti najkasnije pet dana do zaključenja biračkog spiska (22. februara).

Nakon proglašenja izborne liste pravo na uvid u birački spisak i na podnošenje zahteva za upis i izmenu može podneti podnosilac izborne liste po istom postupku po kome to pravo imaju i građani, uz prilaganje određenih dokaza.

Nakon zaključenja biračkog spiska, ministarstvo nadležno za poslove uprave, vrši sve promene u biračkom spisku. Zahtevi za vršenje promena podnose se neposredno ministarstvu ili Opštinskoj upravi Priboj.