slideshow04

KLER: Poziv za učešće - Projekat podrške privatnom sektoru u južnoj i jugozapadnoj Srbiji

U cilju sagledavanja potreba preduzeća za vrstom neophodne pomoći, u narednom periodu sprovodiće se istraživanje putem anketiranja preduzeća na teritoriji 12 opština, među kojima je i opština Priboj. Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj vršiće anketiranje preduzetnika, malih i srednjih preduzeća u okviru "Projekta podrške privatnom sektoru u južnoj i jugozapadnoj Srbiji", s ciljem unapređenja razvoja sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Sjedinjene Američke Države, preko misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srbije preko Nacionalne agencije za regionalni razvoj i akreditovanih Regionalnih razvojnih agencija sprovodiće u narednom periodu "Projekat podrške privatnom sektoru u južnoj i jugozapadnoj Srbiji". Cilj projekta osim unapređenja sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva je i povećanje prodaje, unapređenje izvoza i kreiranje novih radnih mesta u sektorima agrobiznisa, lake industrije i tekstilne industrije. Planirano je da projekat pružanjem finansijske i nefinansijske pomoći u odabranim sektorima podrži razvoj postojećih privrednih subjekata u vidu treninga, savetovanja, mentoringa, pomoći izvozno orjentisanim preduzećima kroz edukacije i kod nastupa na međunarodnim sajmovima, kao i tehničke pomoći (uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja, novi dizajn proizvoda i ambalaže, izrada i implementacija specijalizovanog softvera i sl.).

Zainteresovani preduzetnici, mala i srednja preduzeća za učešće u projektu, mogu se prijaviti do 17. aprila 2014. godine. Za učešće je potrebno popuniti i overiti upitnik, a popunjavanjem istog kvalifikovaće se za učešće u projektu, kao i za učešće na javnom pozivu koji će biti raspisan u cilju odabira preduzeća kojima će biti pružena podrška za razvoj.

Za više informacija pozovite 033/24-55-044 ili se obratite lično u Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, u Starom Priboju, ul. 12. Januara br. 5/2.

kler logo h