slideshow04

Dogovorena izgradnja nove trafostanice u Priboju vrednosti 400 miliona dinara

Jedna od najvećih investicija EPS-a u Srbiji, vredna 400 miliona dinara dogodiće se upravo u Priboju, dogovoreno je na današnjem sastanku rukovodstva lokalne samouprave i čelnih ljudi EPS-a. Investicija kojom se rešavaju dugogodišnji problemi loših naponskih prilika, predviđa izgradnju nove trafostanice TS 110/35/10 KV, snage 2h31,5 MVA, koja je inače predviđena u Planu razvoja energetike za period 2015-2025. godine, a koja će se graditi na katastarskoj parceli 950/2 koja je u vlasništvu opštine Priboj (deo Kaluđerskog polja).

Na sastanku kod predsednika opštine Lazara Rvovića, prisustvovali su Srđan Đurović direktor privrednog društva "Elektrosrbija" Kraljevo, njegov zamenik Mile Milošević, Vladimir Dobančić direktor ogranka Elektrodistrubucije Užice, Goran Lučić direktor pogona Elektrodistrubucije Priboj. Opština Priboj je kupovinom dela Kaluđerskog polja od Mileševske eparhije, postala vlasnik lokacije na kojoj će biti izgrađena trafostanica velike vrednosti.
Obzirom na činjenicu da već postoji izgrađen dalekovod od hidroelektrane Potpeć do planirane lokacije buduće trafostanice, ali i to da se Priboj napaja ostrvski i da drugih rezervnih dalekovoda u slučaju kvara nema (čak ni u susednim opštinama), na ovaj način se dugoročno rešavaju loše naponske prilike u opštini Priboj. Pošto idejni projekat postoji, nakon rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, izgradnja trafostanice planirana je da počne u 2015. godini, a završetak radova planiran je 2018. godine.
Parcela na kojoj je planirana gradnja, biće predmet kompenzacije između EPS-a i lokalne samouprave, koja je i vlasnik iste za dosadašnje dugove za utrošenu električnu energiju dela budžetskih korisnika, JP "Direkcija za izgradnju Priboja", JKP "Usluga" i Opštinske uprave - Odeljenja za urbanizam.
Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović je izneo plan brzog i efikasnog modela rešenja imovinsko pravnih odnosa i ispunjenje svih preduslova da ova velika investicija krene sa realizacijom u 2015. godini.

izgradnja-trafostanice

 

izgradnja-trafostanice
Studija opravdanosti sa idejnim projektom za izgradnju trafostanice u Priboju