slideshow04

Dom zdravlja Priboj dobio sanitetsko vozilo

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar uručio je juče ključeve 30 vozila za hitnu medicinsku pomoć direktorima Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Grada Beograda i domova zdravlja iz 20 gradova u Srbiji, a vrednost donacije je više od 1,5 miliona evra.

Zlatibor Lončar je, osim 10 vozila za beogradsku Hitnu pomoć, sanitetska vozila uručio službama hitne pomoći domova zdravlja u Ćupriji, Gornjem Milanovcu, Vrbasu, Požegi, Priboju, Petrovcu na Mlavi, Lazarevcu, Senti, Somboru, Ubu, Obrenovcu, Rumi, Bačkoj Topoli, Srpskoj Crnji, Bujanovcu, Novom Pazaru, Kuršumliji, Vlasotincu, Kruševcu i Aranđelovcu. Primopredaji vozila za Dom zdravlja iz Priboja prisustvovao je direktor dr Aleksandar Raković, a vozilo je stiglo u Priboj juče u popodnevnim satima. Svako donirano sanitetsko vozilo je kompletno opremljeno neophodnom opremom koja ispunjava standarde.
Prema rečima resornog ministra, početkom sledeće godine očekuje se još 30 vozila koja će biti dostupna srpskom zdravstvu, što će kako on ocenjuje, biti veliki pomak za unapređenje zdravstvene usluge. Za donirana vozila će biti oformljena posebna komisija koja će pratiti održavanje i servisiranje vozila.
Vozila su obezbeđena zahvaljujući projektu Ministarstva zdravlja "Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou" - DILS, koji se finansira uz podršku Svetske banke pod čijim je pravilima.
Predstavnica kancelarije Svetske banke u Beogradu poručila je da ta organizacija u potpunosti podržava napore ministarstva da građanima Srbije pruži kvalitetnu, dostupnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu i da stoji na raspolaganju vladi i ministarstvu za pomoć u daljim reformama za unapređenje zdravstvenog sistema.
Izvor: RTS, Tanjug

donacija domu zdravlja sep14 1
donacija domu zdravlja sep14 2
donacija domu zdravlja sep14 3