slideshow04

Otvorena Izložba fotografija "Prirode Srbije"

Sinoć je u Galeriji Zavičajnog muzeja Priboj, otvorena izložba fotografija stalnog foto konkursa "Priroda Srbije", koju organizuje Zavod za zaštitu prirode Srbije. U 2014. godini na Konkurs su ljubitelji fotografije i prirode uputili 5000 fotografija, od koje je stručna komisija izabrala 83 rada za stalnu izložbu za 2014. godinu.

Ova Izložba za Priboj ima posebnu vrednost i značaj, jer je u okviru Konkursa u 2014. godini, naš sugrađanin Aco Bojanić zvani Šulc osvojio 2. mesto na godišnjem nivou, a na samoj izložbi je postavljeno 5 njegovih radova, koji su u pet meseci bili prvoplasirani na Konkursu meseca. Izložbu je otvorio direktor Zavičajnog muzeja Priboj Savo Derikonjić, a u ime Zavoda za zaštitu prirode, prisutne je pozdravio Mario Lukinović, pomoćnik direktira Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Čestitke, našem nagrađenom sugrađaninu, uputio je i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je u ime lokalne samouprave obećao podršku, kao što je to u u ovom slučaju bilo, svim kreativnim umetnicima, koji svojim radom afirmišu Priboj u najboljem svetlu.
Mnogobrojni posetioci su mogli da uživaju u vrhunskim fotografijama, selektovanim i postavljenim po tematskim celinama, priroda, biljke, životinje, koje su iz ugla autora, objedinili sve prirodne lepote Srbije u umetnički izraz koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Izložba se može pogledati svakim radnim danom u Galeriji Zavičajnog muzeja i to do 6. jula, do kada će i trajati.
Izvor: G.R. UG "Primus"

izlozba-prirode-srbije