slideshow04

Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom u Priboju

Vojvođanska banka i Olimpijski komitet Srbije (OKS) organizovali su 17. septembra 2015. godine u centru Priboja, u Nemanjinoj ulici, edukativno-sportsku manifestaciju “Olimpijsko družnje sa Vojvođanskom bankom”, na kojoj su učestvovala deca od četvrtog do šestog razreda osnovnih škola, uz prisustvo brojnih zvanica i građana.

olimpijsko druzenje vobank 2015

U edukativnim radionicama, interesantnim sportskim nadmetanjima i uz ritmove muzike, družilo se i takmičilo više od 100 mališana. Pored takmičenja, za osnovce je organizovan i edukativni kviz putem koga su mogli da provere i testiraju svoja znanja o Olimpijskim igrama.

Nagradu je osvojila OŠ „Vuk Karadžić“ iz Priboja kojoj Vojvođanska banka pruža jedinstvenu mogućnost da u finalnom rangiranju uz pobedničke škole iz Čačka, Obrenovca, Loznice i Požege, osvoji nagradu u vrednosti od 100.000 dinara za opremanje škole sportskim rekvizitima.

„Sport je najbolji način za razvoj ličnosti, koji decu uči disciplini, upornosti i istrajnosti, timskom radu, što je važno kako za sam sport tako i za život. Upravo su to vrednosti na kojima i mi u Vojvođanskoj banci gradimo našu korporativnu kulturu i koju želimo da prenesemo na najmlađe organizujući im kvalitetne sadržaje zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije i našim sportistima“, izjavio je ovim povodom direktor filijale Vojvođanske banke u Priboju Aleksandar Jovanović.

U iščekivanju olimpijske 2016. godine i Olimpijskim igrama koje nas očekuju u Riju, manifestaciju su svojim prisustvom uveličali i reprezentativci u streljaštvu Dimitrije Grgić i Andrija Zlatić.

„Drago mi je kad vidim koliko deca pronalaze sebe u sportu, koliko probaju različite sportove i stiču neke prave navike i u zdravom su okruženju, imaju neke svoje idole. Iz tog razloga su ovakve akcije dragocene, jer one su mesto okupljanja dece koja žele da se igraju, ali i da uče i napreduju kroz igru sa vršnjacima. Volim da pričam sa njima i da čujem kako razmišljaju, od dece može svašta da se nauči, zato je potrebno da ih usmeravamo na pravi put i da zajedno stvaramo dobre ljude, dobre sportiste”, rekao je Andrija Zlatić, reprezentativac u streljaštvu.

Predsednik Sportskog saveza Priboja Milomir Filipović zahvalio se svim osnovnim školama koje su učestvovale na današnjoj manifestaciji i istakao da je Olimpijsko druzenje veoma značajan projekat Vojvođanske banke i OKS, kako za Priboj tako i za mlade ljude.
“Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom” je tradicionalna manifestacija koju banka i OKS organizuju širom Srbije. Vojvođanska banka je već četvrti olimpijski ciklus za redom zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije, a projekat „Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom” je samo jedan od aktivnosti koju banka realizuje u cilju podrške sportu i promocije olimpijskih vrednosti.