slideshow04

Promocija Slobodne zone Priboj privatnom sektoru u Priboju

Juče je u Slobodnoj zoni Priboj, održana prezentacija podsticajnih mera za razvoj preduzetništva i promocija Slobodne zone Priboj, kao jedinstvenog i povlašćenog režima poslovanja. Promocija je upriličena za pribojski privatni sektor, koji se okupio u velikom broju, a osim prezentovanja mera za ekonomski oporavak i razvoj pribojske opštine, ovo je bila prilika za razmenu iskustava i ideja.

prezentacija slobodne zone 

Slobodna zona Priboj osnovana je u cilju ekonomskog oporavka opštine, a odluku o tome donela je Vlada Srbije protekle godine. Zona zauzima prostor od 21 hektara, na kome se nalazi čak 5,5 hektara pokrivenog prostora, odnosno industrijskih pogona različite namene.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, podsetio je prisutne da su zahvaljujući zajedničkim investicijama Vlade Srbije i Opštine Priboj, u prethodnom periodu urađene pristupne saobraćajnice i infrastrukturni radovi u grinfild delu zone, a zahvaljujući donaciji Evropskog Progresa, u toku je rekonstrukcija upravne zgrade i carinskog referata. On je podsetio i na velike zasluge narodnog poslanika iz Priboja, Krsta Janjuševića, u samom postupku osnivanja Slobodne zone, koja sada ima i svog prvog investitora, špansku firmu Refisa. Rvović je naglasio važnost saradnje sa privatnim sektorom, jer kako je rekao, preduzetnici su ti koji pune budžet opštine.

O nizu podsticajnih mera za razvoj preduzetništva, ali i o ciljevima u segmentu lokalnog ekonomskog razvoja, prisutnima je govorio pomoćnik predsednika Opštine za lokalni i ekonomski razvoj, Jasmin Hodžić. Prva od podsticajnih mera, biće usmerena prema onim preduzetnicima koji planiraju da zaposle više od 10 lica. Prema njegovim rečima, saradnja lokalne samouprave i privatnog sektora će se intenzivirati u budućnosti.

Osim podsticajnih mera za razvoj preduzetništva i stvaranja što boljih uslova za poslovanje investitora u Slobodnoj zoni, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti u opštini Priboj, lokalna samouprava će se i u budućnosti baviti pripremom dugoročne strategije, kako bi iskoristila kompatibilne prednosti za razvoj svog izuzetno povoljnog položaja na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.