slideshow04

Đacima prvacima po 5.000 dinara od Opštine Priboj

Danas je počela nova školska godina, a za 151 đaka prvaka sa teritorije opštine Priboj, danas je bio prvi dan u školi. U to ime, lokalna samouprava nastavila je praksu iz prethodnih godina, pa je povodom prvog susreta sa školom, nagradila sve đake prvake simboličnim novčanim podsticajem u visini od 5.000 dinara.

Uz iznos od 5.000 dinara, đaci prvaci dobili su tradicionalno i čestitku od lokalne samouprave, a ove godine u OŠ "9.Maj" Sastavci, srećan polazak u školu đacima je lično poželeo predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović. On je tom prilikom rekao da će Opština uvek pomagati seoske škole, jer je glavni zadatak danas, zadržati porodicu na selu. OŠ "9.Maj" Sastavci upisala je pet đaka prvaka ove godine, a na iskazanu potrebu za tri neophodna kompjutera, obećana je donacija lokalne samouprave u toku naredne sedmice.

U prvi razred osnovne škole u Srbiji ove školske godine polazi 68.128 učenika što je za 722 manje nego prošle godine. U školskoj 2017/2018. godini učenici će pored letnjeg, zimskog i prolećnog raspusta imati i kratak jesenji raspust. Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada jesenji raspust biće 9. i 10. novembra a kako zatim sledi vikend, učenici i nastavnici odmaraće se četiri dana. Prema tom kalendaru zimski raspust će i ove godine biti podeljen na dva dela. Prvi deo zimskog raspusta biće tokom novogodišnjih i božićnih praznika, od 30. decembra 2017. do 8. januara 2018, a drugi deo od 1. do 9. februara 2018.
Prvo polugodište se završava 31. januara, a drugo počinje 12. februara. Prolećni raspust traje od 2. aprila do 9. aprila.

djaci prvaci 2017