slideshow04

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić danas u Priboju

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić danas je sa svojim saradnicima bio u poseti Opštini Priboj, gde je tom prilikom obišao završene radove u Nemanjinoj ulici.

Radovi na rekonstrukciji ulice Nemanjine u Priboju finansirani su preko konkursa iz Fonda za lokalnu samoupravu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Ukupna vrednost investicije, postavljanje behaton ploča na površini od 8.500 kvadrata trotoara, je 19,5 miliona dinara, od čega je ministarstvo finansiralo 10,6 miliona a ostatak lokalna samouprava.

poseta ministra branka ruzica

„Opština Priboj se prijavila i aplicirala sa veoma kvalitetnim projektom. Meni je drago da smo na ovaj način, infrastrukturno ali i estetski uredili deo grada, nadam se na zadovoljstvo i meštana. Vlada Srbije je samo ove godine uložila u Priboj kroz razne projekte 700 miliona dinara. Samo kroz Kancelariju za javna ulaganja izdvojen je novac za rekonstrukciju dve škole i toplanu. Zatim kao strateški cilj zajedno sa ministarkom bez portfelja zaduženom za populacionu politiku u borbi protiv bele kuge napravljeni su kriterijumi po kojima će se vršiti ulaganja u PU u Priboju. Ovakva uaganja su refleksija Vlade RS na osnovu kojeg možemo da očekujemo ravnomerni regionalni razvoj”, rekao je Ružić koji je obišao i Slobodnu zonu „Priboj”.

Ružić je kao znak pozitivnih promena ocenio i Slobodnu zonu Priboj, koja trenutno zapošljava 350 radnika i u kojoj se očekuje povećanje tog broja.

Ministar je ocenio i kao napredak opštine sam rad Opštinske uprave i uvođenje sistema 48 sati, koji je u ovom trenutku preteča konkursima kakvi će se tek pojaviti za unapređenje usluga.

Dobru saradnju između lokalne samouprave i Vlade RS potvrdio je i predsednik opštine Lazar Rvović.

„Ministar Branko Ružić već godinama je osvedočeni prijatelj opštine Priboj i uvek je iznalazio načine da nam pomogne, što je učinio kroz svoj neosporan autoritet. Pomaci na bolje su očigledni, ali ja sam svestan da ima još toliko toga da se uradi i da se u Priboju teško živi i da sve ovo što radimo još uvek je nedovoljno. Ono što je najbitnije i što svaka poseta govori, pa i današnja, daje nam signal da Vlada RS vodi računa o nama i da je Priboj jedno od strateških mesta u Srbiji koje se ne zaboravlja. Mi ubuduće očekujemo dosta dobrih vesti za Priboj, novih investicija. Pozivamo sve da dođu i lično se uvere u kapacitete i beneficije naše slobodne zone, kakvi su uslovi i da li su zadovoljni radnici. Kad se sve to sklopi, očekujemo još vidljivije rezultate, i bolji život. Uskoro ćemo dobiti visokoškolsku ustanovu, kako bi razvili univerzitetski deo za potrebe privrede. Konkretnu pomoć smo već dobili, a učestvovaćemo i u drugim brojnim projektima”, istakao je Lazar Rvović.

U susret 4. novembru i održavanju izbora za nacionalne savete manjina, Ružić je istakao da treba podsetiti da u Srbiji živi skoro 13 odsto pripadnika nacionalnih manjina, te je pozvao sve pripadnike nacionalnih manjina da se upišu u birački spisak, kako bi iskoristili svoje pravo i doprineli ostvarenju svega onoga što zakon propisuje.

poseta ministra branka ruzica2