slideshow04

Roditeljima u opštini Priboj podeljena besplatna autosedišta

Opština Priboj kroz Savet za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, u četvrtak 11. oktobra izvršila je besplatnu podelu dečjih autosedišta za oko 60 roditelja koji su se prijavili. Podela zaštitnih sistema za decu u vozilu vršila se u skladu sa realizacijom projekta obuke pravilne upotrebe dečijih zaštitnih sistema u vozilu (auto sedišta), u skladu sa kojim su svi roditelji pre preuzimanja autosedišta prošli neophodnu obuku o pravilnom korišćenju istih.

Ukupno je podeljeno 60 autosedišta, od čega je lokalna samouprava finansirala nabavku 40 a Agencija za bezbednost saobraćaja 20 autosedišta. Svi roditelji koji su se javili po prvom javnom pozivu, u petak su prošli teorijsku obuku, kao i praktičnu obuku o postavljanju autosedišta u vozilu, koje je održana Marijana Jovanović, iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja. Iz Agencije za bezbednost saobraćaja, o problemu stradanja dece u saobraćaju govorio je Tomislav Petrović, koordinator za lokalne samouprave.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović ocenio je da je ovaj vid pomoći roditeljima nemerljiv, jer svako ovo sedište znači i sačuvan život deteta u saobraćaju. On je na dodeli autosedišta pohvalio rad Saveta za bezbednost saobraćaja, na čijem je čelu član Opštinskog veća Drago Drobnjaković, rekavši da su sredstva kojima ovaj savet raspolaže uvek iskorišćena na pravi način, u korist građana.

Konkurs za narednu dodelau besplatnih autosedišta očekuje se za dva meseca. Kao i do sada edukaciju, nabavku i raspodelu autosedišta namenjenih deci od 9-36 kilograma sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

dodela autosedista