slideshow04

Održane 46. Limske večeri poezije

U četvrtak 13. decembra u pribojskom Domu kulture, održano je završno veče 46. Limskih večeri poezije. Na konkurs ovogodišnjih, 46. po redu Limskih večeri poezije pristiglo je 54 ciklusa od po pet pesama iz 18 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, dok je žiri za finalno veče odabrao pet finalista.

Na finalnoj večeri žiri je proglasio pobednika i dodelio nagrade.

Treće mesto osvojila je Božica Vujasinović iz Kragujevca, a nagradu u vidu kompleta knjiga i novčanog iznosa obezbedio je Zavičajni muzej iz Priboja. Drugu nagradu koju je obezbedila Gimnazija Priboj, takođe u vidu kompleta knjiga i novčanog iznosa osvojio je Damir Camić iz Rožaja, dok je pobednik 46. Limskih večeri poezije Pavle Zeljić iz Loznice. Za pobednika nagradu je obezbedio Dom kulture, a nagrada je uz komplet knjiga i novčani iznos i štampanje zbirke pesama.

Za sve finaliste nagrade je pripremio i Službeni glasnik iz Beograda, a iste je uručio Petar V. Arbutina, direktor izdavačke delatnosti Službenog glasnika. Mašinsko-elektrotehnička škola iz Priboja takođe je obezbedila prigodne poklone za finaliste.

Za sve učesnike i publiku nagrada je bio i mini koncert Dušana Svilara.

Organizator 46. Limskih večeri poezije je Dom kulture “Pivo Karamatijević” iz Priboja, dok su pokrovitelji Ministarstvo kulture Republike Srbije i Opština Priboj.

46 limske veceri poezije 2018