slideshow04

Snimanje filma "Otac" u Priboju

Nakon prvih kadrova u Beogradu za film "Otac", u režiji Srdana Golubovića, snimanje je nastavljeno u Priboju, gde se odvija većina radnje u filmu. Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a rađen je po istinitom događaju.

Snimanje je obavljeno na više lokacija, veliku pomoć u logistici ekipi filma pružila je lokalna samouprava. U filmu se radi o radniku koji je ostao bez posla i kome zbog siromaštva centar za socijalni rad oduzima decu. U pokušaju da ih vrati on se bori sa surovom birokratijom i korupcijom i shvata da je nemoćan da se izbori sa sistemom. Zbog toga kreće peške iz svog malog mesta za Beograd, u Vladu , da se mirnim putem izbori za pravdu.

Oca, glavnu ulogu u filmu, igra Goran Bogdan, (Mustafa u seriji „Senke nad Balkanom“), dok su uloge dece poverene Muharemu Hamziću iz Priboja i Ajli Šantić. Ostale uloge tumače Ljubomir Bandović, Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić i Nikola Rakočević.

Film se snima u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH, a pored Filmskog centra Srbije finansijski su ga podržali i francuski fondovi „Cinema du Monde“ , „Arte France i „ZDF Arte“, nemačkog fonda MDM, te hrvatskih, slovenačkih i fonda BIH, kao i Eurimages fond za koprodukcije.

Foto: Maja Medić

Film Otac foto Maja Medic