slideshow04

РХ Центар на Бањи поново ради захваљујући средствима Општине Прибој

После пуних шест година Центар за рехабилитацију и продужену негу у Прибојској Бањи поново ради. Након реконструкције и потпуне адаптације зграде РХ центра, након враћања имовине СПЦ односно Милешевској епархији, Пето одељење Болнице Прибој поново је у функцији на другом спрату некадашњег Хотела на Бањи.

Средства за потпуно опремање овог спрата обезбеђена су из Буџета општине Прибој. Иначе, локална самоуправа је добрим делом помагала рад овог Одељења, у протеклих шест година, док су били подстанари у хотелу Лим, Школском диспанзеру односно прибојској Општој болници.

Услови за боравак пацијената и рад лекара и другог медицинског особља су сада на високом нивоу. Смештај је хотелски, са новим намештајем, свака соба има купатило и телевизор, промењна је и столарија, а у потпуности је адаптиран и ентеријер и фасада.

Центар за рехабилитацију и продужену негу у Прибојској Бањи, као и раније, располаже са 25 кревета за пацијенте, колико иначе и признаје Фонд здравственог осигурања.

У РХ Центру на Бањи тренутно раде 4 лекара, 7 медицинских сестара, 15 фузиотерапеута и 3 помоћна радника. Амбулантни рад лекара и услуге рехабилитације, као и до сада организовани су у две смене, радним данима од 8 до 20 сати.

Простор за рад Центра за рехабилитацију и продужену негу, односно други спрат Хотела на Бањи, Општој болници Прибој однисно Здраственом центру Ужице, Милешевска епархија СПЦ издала је на 10 година, без накнаде.

Радови на даљем опремању зграде Хотела на Бањи биће настављени, а у догледно време очекује се и пуштање у рад и економских садржаја овог објекта, као и соба и апартмана на трећем спрату у комерцијалне сврхе.

Поновни рад РХ центра на Бањи пуно знаци за комплетнију туристичку понуду Прибојске Бање,као окоснице развоја турузма у опстини Прибој.

rh centar pribojska banja