slideshow04

Реконструисана ОШ "Десанка Максимовић"

Зграда Основне школе "Десанка Максимовић" у потпуности је реконструисана и спремно ће дочекати своје ђаке у новој школској години. Радови на реновирању трајали су годину дана, у склопу заједничке реконструкције са МЕТШ, на иницијативу локалне самоуправе, док је средства од преко 500 милиона динара обезбедила Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Школа је сада заблистала у пуном сјају, све је потпуно ново од ентеријера, крова и фасаде, преко столарије, подова, степеништа и рампе за особе са инвалидитетом, до комплетно новог намештаја, инсталација, тоалета...

Опремљено је 15 кабинета са најсавременијом опремом, па ће сада ученици и наставници имати заиста одличне услове за рад и стицање нових знања.

Да све блиста, уверили су се и челници општине Прибој, председник Лазар Рвовић и заменик председника општине Саша Василић, који су обишли изведене радове и разговарали са директорима ових школских установа о преосталим обавезама и новој школској години. Они су изразили задовољство квалитетом изведених радова и поштовањем рокова на реконструкцији зграде ОШ "Десанка Максимовић", која спремно дочекује почетак нове школске године, док нису задовољни кашњењем извођача радова на згради МЕТШ, која це ученицима и професорима бити на располагању најкасније до првог новембра.

Упоредо са завршним радовима на реконструкцији обе школе, одвијају се и радови на изградњи фискултурне сале,коју до сада нису имале ове две школе, а трају и радови и на новом систему грејања изградњим топлане на биомасу. Сви ови радови, као и партерно уређење простора око школа, биће завршено почетком јесени.

Ових дана биће извршена и адаптација школског простора у издвојеном одељењу школе "Десанка Максимовић" у Сјеверину, па ће и овдашњи ђаци пешаци, од пичетка школске године, као и у матичној школи, имати много боље услове за одвијање наставе.

Средства за реновирање школе у Сјеверину, обезбедила је општина Прибој.

os desanka maksimovic 1

os desanka maksimovic 2

os desanka maksimovic 3

os desanka maksimovic 4