slideshow04

Дом здравља Прибој од Владе Јапана добио санитетско возило, ендовидео-гастроскоп и колоноскоп

Дому здравља Прибој je, захваљујући донацији Владе Јапана и Општине Прибој, добио донацију у виду савременог санитетског возила. Укупна вредност набављеног возила износи 45.000 еура без пдв-а.

Санитетско возило има погон на сва четири точка и прво је и једино возило ове врсте у возном парку Дома здравља Прибој. Захваљујући овој донацији унапредиће се доступност здравствених услуга које пружа Служба хитне помоћи, посебно у зимским условима и у на неприступачним теренима наше општине. Возило је комплетно опремљено и савременом медицинском опремом.

sanitetsko vozilo donacija japana

Општа болница Прибој је такође из донације добила опрему за ендовидео-гастроскоп и колоноскоп у вредности од 48.000 еура без ПДВ-а. То је нова дијагностичка и терапијска метода која до сада није рађена у нашој болници, и која ће након обуке кадра за рад на опреми бити стављена у функцију.

Увођењем ове методе у рад пацијенти ће здравствену заштиту из ове области добијати у свом граду, а не као до сада у другим регионалним центрима. Такође ће се унапредити превенцију, дијагностику и лечење оболења гастроинтесталног тракта код становништва, што ће смањити стопу морбидитета и леталитета од постојећих болести гастроинтестиналног тракта.

endovideo oprema