slideshow04

Одржан Мали сајам спорта у Прибоју

Поред још четири града у Србији, у Прибоју је данас, 29. октобра одржан Мали сајам спорта као увертира за осму по реду републичку манифестацију Сајам спорта 2019 који ће се одржати у Београду од 22. до 24. новембра.

Ово је пети Мали сајам спорта, а други који се одржава у Прибоју и представља симбиозу свих спортских и рекереативних активности не само младих нашег града. Ипак у првом плану је била будућнсот овог града, а Сајам спорта је истинска презентација спортских клубова и удружења у овој средини и прилика за децу која се још нису одлучила или направила свој избор да то учине после овог Сајма.

А од 21 спортског клуба и удруржења у Прибоју, на Тргу ФАП-а данас се пре свега младим Прибојкама и Прибојцима, али и њиховим родитељима, представило 17 клубова од европских првакиња, чланица Еко клуба Лим, кикс бок клуба, преко каратиста и одбојкашица и одбојкаша, представили и фудбалери, рукометаши, чланови Удружења МНРО и Друштва за церебралну и дечју парализу, а свој штанд имале су и Спортске игре младих које су овог лета одржане и у Прибоју.

mali sajam sporta

Добродошлицу спортистима и гостима сплетом својих игара и занимљивих тачака, најпре су пожелелеи најмлађи Прибојци, малишани ПУ "Невен", а онда су се присутнима обратили званичници.

У име општине Прибој учеснике Малог сајма спорта поздравио је председник СО Прибој Борис Мрдовић који је подсетио да је наш град, град спорта и малдости, и да поверење у организацију и ове манифестације међу малобројнима у Србији само потврђује добру репутацију Прибоја, и као доброг домаћина и успешног организатора.

Учесницима петог Малог сајма спорта обратио се и наш Прибојац, Горан Бојовић, актуелни директор републичког Завода за спорт и медицину спорта, истакавши да је Прибој својим добрим организацијама ранијих и сличних манифестација, заслужио и да буде међу пет градова у Србији који организују увертиру републичког Сајма спорта.

Мали сајам спорта у Прибоју прогласио је отвореним олимпијски шампион и освајач медаља са највећих светских такмичења, рвач Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, који је изразио дивљење лепом сликом на Тргу ФАП-а и позвао сву децу Прибоја да се баве спортом којим они желе. "Мој је савет да се бавите било којим спортом, а ако одлучите да то радите и такмиачрски, морате редовно и упорно да тренирате и морате да верујете у себе и у своје снове, а онда вам и олимпијска медаља може бити на дохват руке" – поручио је Штефанек.

Након официјелног дела Давор Штефанек је обишао све штандове данашњг малог сајма спота на Тргу ФАП-а, разговаро са спортистима, а млади Прибојци су горели од жеље да поред себе виде једног олимпијског шампиона, да се са њим рукују и направе фотографију за успомену.

Успешни организатори Малог сајма спорта у Прибоју били су Спортски савез Србије, Министарство омладине и спорта Владе Србије, Завод за спорт и медицину спорта из Београда, а све уз подршку Спортског свеза Прибоја и Општине Прибој.

Поновимо, Сајам Спорта Србије одржаће се од 22. до 24.новембра у Београду на коме ће свој штанд имати и Спртски савез Прибоја.