slideshow04

Први школски радио "Вук"

Канцеларија за младе Прибој, према раније постигнутим договорима, испунила је обећање и својом новом донацијом употпунила неопходну опрему за оснивање првог школског радија у овом крају, Школског радија "ВУК" у ОШ „Вук Караџић“ у Прибоју.

У питању је техничка опрема - миксета, динамички микрофони, рачунрска опрема... Донацију је уручио Бранко Кашерић, координатор КЗМ Прибој, пожелевши ученицима ове школе срећан почетак првог школског радија у овом крају, са жељом да им служи подједнако и у едукативне, али и забавне садржаје.

donacija radio vuk

У име ученика и професора, на донацији се захвалио Божидар Бекоња, директор О.Ш. "Вук Караџић", истичући да ће овај радијски првенац у школама овог краја бити само нови корак у осавремењавању наставе, али и садржајног употпуњавања ваннаставних активности на задовољство и ученика и свих запослених у овој школи - рекао је Бекоња.

Укупна вредност овог пројекта Канцеларије за младе у виду донације за школу у опреми износи око 92.000 динара, а средства су издвојена захваљујући Општини Прибој. Пре ове донације Канцеларија за младе Прибој ученицима ОШ "Вук Караџић" такође је донирала рачунар са комплетном опремом, такође за потребе Школског радија.

Прва проба опреме и функционисања Школског радија у ОШ "Вук Караџић" успешно је одрађена. Сви ђаци ове школе од сада ће моћи да за време одмора и ваннаставних активности, уживају у квалитетном радијском програму који ће сами уређивати и водити, наравно уз стручну помоћ својих наставника, а посебно ће моћи да уживају у музици коју воле и коју ће одабирати сами ђаци ове школе. Овај пројекат дао је пример добре сарадње и сигурни смо да је дао ветар у леђа овим младим и креативним људима!