slideshow04

Одржана 62. седница Општинског већа општине Прибој

Чланови Општинског већа општине Прибој заседали су 29. новембра по 62. пут у овом сазиву. На дневном реду нашло се седам тачка, које су прибојски већници без много расправе једногласно прихватили.

Иако је у Општини Прибој видан све већи напредак, и у промету непокретности, односно да се бележи постепен али стални раст што је резултат евидентног економског опоравка и отварања нових радних места, став Општинског већа је, да просечна цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за наредну 2020. годину остане иста као и претходних година.

62 sednica opstinskog veca

Чланови Општинског већа били су мишљења да су усвојене цене заиста ниже у односу на реално стање на тржишту, али су својом одлуком желели да, прво, већим наметима не отежавају својим грађанима живот, и друго, да овако прикладном одлуком, између осталог, поспеше долазак нових инвеститора у Прибој који ће отварати нова радна места, запошљавати наше суграђане, чиме ће стандард у нашој локачној самоуправи бити подигнут на још већи ниво.

Најбољи прибојски студенти и наредне године поводм Дана општине могу очекивати новчане награде. Чланови ОВ Општине Прибој данас су донели одлуку о расписвању Конкурса за доделу награда талентованим студнетима. Услови конкурса су остали исти као и пртходних година - да су студнети најмање треће године основних академских студија или су студенти мастер академских студија, да су редовно уписивали године студирања на терет Буџета Републике Србије, да су у досадашњем студирању имали просечну оцену најмање 9,00, да имају пребивалиште на територији општине Прибој најмање пет година и да нису у радном односу.

Као и ранијих година овом стимулативном мером мером локалне самоуправе биће обухваћени и најбољи студенти из братске општине Прилужје на Косову и Метохији.

Чланови Општинског већа општине Прибој на данашњој седници дали су и сагласност ПУ Невен за отварање нове јаслене групе у објекту Вртића Водовод, а у Невен одобрено је и продужено радно време до 16,30 сати, уместо до досадашњих 16 сати.

Чланови Општинског већа Прибој данас су дали и сагласност на захтев професионалног управника стамбене јединице Лимска 31 на висину трошкова са којима станари учествују у финасирању одржавања зграде, а када је у питању жалба једног нашег суграђанина на Решење Одељења за урбанизам, грађевинарство, имовинско-правне и комунално-стамбене послове о уклањању привременог објекта, Веће је поново подржало став Општинске Службе, којим се власнику налаже уклањање привременог објекта са наведене локације.

Дневни ред седнице можете погледати овде.