slideshow04

Пажљивко поново са децом Прибоја

Популарни „Пажљивко“, права пчелица Маја, узорно дете и пример исправног понашања у саобраћају, који поштује сва прописана правила, једном речју има саобраћајну културу - поново се у петак, 6. децембра, дружио са малишанима Прибоја. Пажљивко је по други пут ове године стигао у наш град, у организацији Општинског Савета за безбедност саобраћаја и Агенције за безбедност саобраћаја Србије.

А популарног Пажљивка, који на прикладан и забаван начин демонстрирао сва саобраћајна правила и њихово обавезно поштовање, дочекала је препуна велика сала Дома културе у Прибоју, преко 300 малишана, прибојских првака из свих основних школа, али и предшколаца једине предшколске установе у нашем граду.

pazljivko 2019

Шта је пешачки прелаз и како се безбедно прелази улица, само су нека од питања на која је Пажљивко и данас давао исправан одговор, показао то и практично на делу, уз пропратну видео презентацију, а све супротно односно погрешно, неодговорено и небезбедно, радио је његов другар, несташко Стевица. Пажљивко је био и пажљив, и одговоран, разумно је доносио своје одлуке, а све у циљу своје и безбедности својих другара, а тиме и свих учесника у саобраћају.

На забаван и деци прикладан начин, ово је била још једна права едукација, којих никад није много, како би се прибојски малишаниправилно понашали у саобраћају, а све зарад, пре свега, своје безбедности. Отуда овакве забавне, ли уистину едукативне радионице, последњих година успешно и организују Агенција за безбедност саобраћаја Србије и Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој.

Они су већ годинама добри партнери, а све у функцији што боље безбедности свих учесника у саобраћају, у овом случају деце, а у Прибоју им је свих последњих година успешан партнер и Канцеларија за младе општине Прибој.

На крају треба рећи, да је ово била још једна успешна едукативна прича, намењена прибојским школарцима и предшколцима, а подсетимо, почетком септембра, у нову школску годину, и једни и други, закорачили су са Пажљивковим правилима у саобраћају за прваке и Бојанком исте садржине за предшколце.