slideshow04

Емилија Тасић победница 47. Лимских вечери поезије у Прибоју

Емилија Тасић, ученица Пете београдске гимназије, победница је 47. Лимских вечери поезије,у конкуренцији 48 циклуса песама средњошколаца Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Њој је припала награда издавање збирке поезије у Библиотеци Лимских вечери поезије и новчана награда од 10.000 динара, коју је даровао организатор манифестације Дом културе „Пиво Караматијевић“.

Друго место припало је Немањи Грујичићу из Ваљева, ученику тамошње гимназије, коме је припала награда Гимназије Прибој, у виду комплета књига и новчане награде, док је треће место припало Филипу Шијан Каблар, ученику Филолошке гимназије из Београда, коме је комплет књига и новчану награду даривао Завичајни музеј из Прибоја.

47 limske veceri poezije

Преостало двоје финалиста чије је песме такође похвалио стручни жири, били су Дамир Цамић, гимназијалац из Рожаја и Алекса Вилић, ученик Гимназије у Сремским Карловцима.

Стручни жири и ове године чинили су др проф Јасмина Ахметагић, председник и чланови др проф.Светлана Калезић Радоњић и мр Бојана Стојановић Росић. Они су одбрали пет најбољих циклуса за завршно вече манифестације, а вечерас су прогласили и најбоље младе песнике.

Финалисти ове престижне песничке манифестације су добили и учесничке диломе организатора, а у њихове руке стигла је и тек одштампана збирка песама Икар и Месија, Павла Зељића из Лознице, победника прошлогодишњих 46. Лимских вечери поезије. Награде финалистима 47. ЛВП уручили су и представници МЕТШ у Прибоју и Службеног гласника из Београда.

У пропратном музичком делу манифестације наступио је солиста РТС-а Милош Радовић и његов рођени брат концерт мајстор Александар Радовић.

Органиазтор 47. Лимских вечери поезије био је Дом културе „Пиво Караматијевић“, а покровитељи Минстарство културе и информисања Републике Србије и Општина Прибој.