slideshow04

У Саставцима реконструисана зграда Месне заједнице

У месној заједници Саставци реоконструисана је зграда месне заједнице у којој ће поред Месне канцеларије бити и канцеларија Општинске управе и МУП-а Србије, где ће грађани моћи да изваде лична документа, планирана је и канцеларија новоформиране Земљорадничке задруге Саставци, затим просторије Стоматолошке амбуланте и сала за састанке. Намена тренутно реновираних 6 просторија може имати и своје друге намене зависно од потребе житеља МЗ Саставци, али и других 5 месних заједница које гравитирају овом подручју.

Ова зграда просто није била у функцији већ готово две деценије и крајње је било време да се она санира јер се налази у самом центру ове месне заједнице. Тако се активношћу руководства МЗ Саставци и Општине Прибој, овог лета кренуло у њено санирање, која има и приземље и спрат, а тренутно је реконструисано само приземље овог објекта.

sastavci zgrada mz

Најпре је још промењен кровни покривач, поправљена кровна конструкција тамо где је била пропала и уграђено је близу 5 хиљада комада црепа. Урађена је и нова фасада, па потковица, постављено и 120 метара хоризонталних и вертикалних олука, промењена столарија, уграђене подне плочице, сређен ентеријер, мокри чворови, а плато испред зграде је такође култивисан са бехатон плочама и зеленим површинама.

Средства за изведене радове обезбедила је локална самоуправа па су данас 16. децембра, завршене гађевинске и занатске радове у друштву чланова Савета месне зајенциие и грађана обишли и челници општине Прибој, председник општине Лазар Рвовић, председник СО Прибој Борис Мрдовић, начелник Општинске управе Ђорђе Дујовић, помоћник председника општине Мирослав Буквић, заједно са представницима извођача прибојске фирме „Којами“.

Данас је демонстриран и рад будуће издвојене јединице Општинске управе Прибој где ће грађани Саставака, али и свих околних села моћи ускоро, у срадањи са МУП-ом Србије да изваде неки од личних документа, а да за то не морају да долазе у Прибој да троше и време и новац.

- Ово је прилика да нашим грађанима изађемо у сусрет, да људима који су остали на селу олакшамо живот и омогућимо брже решавање административних потреба не долазећи у центар своје Општине – рекао је председник Општине Лазар Рвовић и додадо да му је "посебно драго што ће у реновираном објекту свој канцеларијски простор имати и нова Земљорадничка задруга Саставци која ће, сигуран сам, бити нови замајац економског опстанка поштених и вредних људи на овим просторима. Овде мештани имају месну заједницу, амбуланту, полицију, одељење Општине, школу, задругу, цркву, кафане и продавнице, па немају убудуће разлога да у град путују само ради задовољавања свакодневних потреба и тако би требали да стварамо услове и у центрима готово свих месних заједница наше општине" – заључио је председник Општине.

Реновиране просторије зграде МЗ у центру Саставака моћи ће да користе кроз пружање услуга институцаија у њима грађани 6 месних заједница, односно две трећине територије општине Прибој, а то су поред МЗ Саставци и МЗ Крајчиновићи ,Забрњица, Бучје, Стрмац и Сјеверин.

Након завршетака грађевинских и зантских радова следи опремање просторија немештајем зависно од врсте услуге коју буду пружале, а на пролеће следи и наставак радова на санирању преосталог простора ове зграде у центру Саставака.