slideshow04

Јана Драгутиновић најбољи спортиста Прибоја за 2019. годину

Атлетичарка Јана Драгутиновић, члан АК ФАП, најбољи је спортиста Прибоја за 2019. годину, одлучила је Комисија Спортског савеза нашег града.

Јана Драгутиновић је млада спортисткиња, јуниорка, наступа у троскоку и скоку у даљ, али и спринтерскиим дисциплинама. Већ је стигла и до репрезентације Србије, учесник је Балканијаде за јуниоре, првак Србије за млађе и старије јуниоре у троскоку и скоку у даљ, а у истим дисциплинама победила је и на Купу Србије за млађе јуниоре. На 56. МОСИ на Сокоцу у троскоку је освојила сребро, а у скоку у даљ бронзану медаљу којом се окитила и у штафети 4 x 100 метара.

Jana Dragutnovic SSP

Јана Драгутиновић је истински драгуљ и прибојске и српске атлетике, предводник једне младе али сјајне генерације краљице сппортова у граду на Лиму и готово да није било такмичења у овој години где се на крају није попела на победничко постоље.

Да имамо преспективне такмичаре потврђује и одлука да се за најбољег младог спортисту ове године доделе две плакете. Каратиста Тарик Алић осовојио је у овој сезони чак 32 медаље, а млади атлетичар Бењамин Кокор у трци на 60 метара био трећи и на државном првенству Спортских игара младих у Новом Саду и на завршном такмичењу СИМ-а у Сплиту.

Најбољи спортски колектив у 2019. години без дилеме је Рафтинг клуб „Еко – Лим“ чије су девојке прваци Србије и европске шампионке са првенства у Бања Луци, док је мушка екипа имала запажене наступе на многим такмичењима. Клуб је био и успешан организатор европског Купа у Прибоју.

Тренер године је Љубиша Раовић, тренр у АК ФАП, који је у минулој години остварио одличне резултате и оформио бројну школу атлетике.

Спортски радник године је велико име прибојског рукомета Славиша Лаковић, актуелни тренер суперлигаша Спартака из Суботице и члан тројне комисије која руководи РК Прибој.

Најуспешнији спортиста Прибоја који наступа ван територије наше општине и ове године је рукометашица Жељка Николић, члан румунске Крајове и репрезентације Србије, у чијем је дресу била једна од најбољих играчица на управо завршеном Светском првенству.

Плакете за афирмацију спорта у Прибоју добили су фудбалер Мустафа Уфко Хасанагић, кошаркаш Милета Лисица, рукометаш Ћазим Делић и одбојкашица Белма Јуковић-Хајдарагић, док су постхумно Плакете за животно дело додељене неуморним спротским радницима Александру Ацку Костићу и Владу Пивљанину.

Пригодна свечаност, на којој ће најуспешнијима у прибојском спорту за 2019. годину бити уручена признања и новчане награде, биће уприличена у првој половини јануара - реферишу из Спортског савеза Прибоја.