slideshow04

Пливање за Часни крст у Прибоју

На велики хришћански празник Богојављење, у Прибоју је у складу са дугогодишњом традицијом, организовано пливање за Часни крст, у организацији Црквене општине Прибој, а под покровитељством Општине Прибој. У трци дугој 33 метра, први до Часног крста стигао је Прибојац, Иван Аврамовић.

Организацију ове већ традиционалне манифестације, у присуству великог броја Прибојаца, помогли су и прибојски предузетници, удружења, али и појединци, људи добре воље.

bogojavljenje 2020

Након литургије у Храму Васкрсења Христовог, у Новом Прибоју, где су учесници овогодишњег пливања за Богојављенски крст примили свету тајну причешћа, кренула је литија улицама, коју је предводило прибојско свештенство.

За Часни крст ове године пливало је 54 углавом младих људи, а међу њима нашла се и једна дама. Овогодишње пливање за Богојављенски крст, организовано је под слогоном "НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ," поводом последњих дешавања у Црној Гори и одбрани српских православних светиња.

У трци дугој 33 метра, која симболизује исто толико година овоземаљског живота Исуса Христа, први је до Часног крста допливао Иван Аврамовић, који у овој манифестацији учествује већ 6 година.

"Ово је мој један од најлепших дана у животу. Хвала организатору, Светој српској цркви, хвала свим учесницима, хвала грађанима на посети, а данашње пливање је организовано под слоганом "Не дамо светиње", као чин подршке нашој српској браћи у Црној Гори, којима поручујемо да истрају и да нису сами." поручио је Аврамовић.

Победнику је уз Часни крст припала и захвалница организатора Црквене Општине Прибој, као и свим учесницима и спонзорима ове манифестације.

Покровитељ и овогодишљег пливања за богојављенски крст у нашем граду била је Општина Прибој, а организацију су помогли и бројни приватни предузетниици и људи добре воље, док су пригодан културно-уметнички програм и ове године извели чланови Друштва гуслара Прибој.