slideshow04

Прибој добија дечје игралиште вредности 20 хиљада евра као Шампион безготовинског плаћања

У оквиру кампање сузбијања сиве економије и кампање развоја безготовинског друштва, општина Прибој је постала Шампион безготовинског плаћања и као награду добила – дечје игралиште, у вредности од 20 хиљада евра. Тим поводом, данас је у Београду, председнику општине Прибој Лазару Рвовићу, у Народној скупштини Србије, уручена награда.

У оквиру такмичења које је трајало од 1.јула до 31.децембра, грађани који користе картице приликом плаћања такси, накнада и пореза на шалтерима локалних самоуправа, дали су допринос у борби против сиве економије и помогли својим градовима или општинама да освоје неку од вредних награда. У овом такмичењу учестовало је 60 градова и општина, а само за време трајања ове акције више од 13000 услуга плаћено је картицама на шалтерима локалних општинских управа. Тако је прво место по броју коришћених картица за безготовинско плаћање припало Општини Прибој, а тиме и награда за уређено дечје игралиште у вредности од 20 хиљада евра. Пет провопласираних локалних самоуправа добило је интернет презентацију "У служби грађана", а првих 10 градова и општина плакету Шампиони безготовинског плаћања.

priboj sampion bezgotovinskog placanja

"Част је бити шампион у једној оваквој кампањи и дати свој допринос борби против сиве економије у нашој земљи.", рекао је примајући ово признање председник општине Прибој Лазар Рвовић и додао, да ће локална самоуправа у Прибоју и даље усавршавати свој сервис грађана, како би што лакше и јефтиније завршавали своје свакодневне обавезе.

Награду за Шампиона безготовинског плаћања уручио је Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТЕ, у присуству свих партнера и министра за државну управу и локалну самоуправу, Бранка Ружића.

Под слоганом Плати картицом и победи, такмичење "Шампиони безготовинског плаћања" покренуто је као једна од мера Националног програма за сузбијање сиве економије 2019-2020. Организатор је Канцеларија за Инфорамционе технологије и еУправу, у сарадњи са НАЛЕД-ом и уз подршку компанија Мастеркард и Виза. Увођење ПОС терминала у Прибoју је урађено пре непуних годину дана, на шалтеру Услужног центра, а исти грађанима помаже у бржем завршавању административних процедура, без одласка у пошту или банку и без доношења уплатнице као доказа плаћене таксе или друге накнаде.