slideshow04

Започета реконструкција фискултурне сале у ОШ "Бранко Радичевић"

Последњих дана прошле године започета је реконструкција фискултурне сале у ОШ „Бранко Радичевић“, у Старом Прибоју.

Ова сала је изграђена 70-их година прошлог века и тада је била једна од најопремљенијих у прибојској општини, али и Златиборском округу. Након деценија коришћења, зуб времена је учинио своје, па последњих година и није била у функцији, а часове физичког васпитања ученици су одржавали у холу или дворишту школе.

rekonstrukcija fiskulturne sale os br

Пројекат реконструкције прошао је код Европске уније, која ће преко развојног програма ЕУПРО и финасирати 81 % средстава, док је учешће локалне самоуправе 19 %. Укупна вредност инвестиције је 95.500,00 евра.

Извођач радова је прибојска фирма Декор инвест, а рок завршетка радова је 90 дана. Упркос хладном времену, радови се одвијају планираном динамиком, поставља се столарија, малтају зидови, а затим следи сређивање подова и плафона, свлачионица, мокрих чворова, фасаде и на крају завршни занатски радови.

Општина Прибој, кроз овај пројекат, финансираће комплетну набавку најсавременије опреме у фискултурној сали, за екипне али и појединачне спортове, попоут фудбала, рукомета, одбојке, кошарке али и атлетике и гимнастике.

Биће уређена и справарница, па ће 335 ученика школе и професори физичке културе, напокон, поново имати одличне услове за рад и извођење наставе физичког васпитања, али и спортска надметања ученика.

Завршетак радова и пуштање у рад реконструисане фискултурне сале у ОШ „Бранко Радичевић“, очекује се крајем марта, па ће то бити и најбољи рођендански поклон за Дан школе, који ова васпитно – образовна установа обележава 28. марта.