slideshow04

Мед прибојских пчелара за најугроженије суграђане

Пчелари Прибоја и у овој ситуацији, борбе против Kорона вируса, показују своју хуманост и велико срце. За наше најугроженије суграђане донирали су по килограм меда, који ће до крајњих корисника дистрибуирати организација Црвеног крста у нашем граду према својим већ уходаним критеријумима.

У ситуацији ванредног стања када треба ојачати организам и подићи имунитет да би се лакше пребродила укупна ситуација и заштитили од Kорона вируса, мед као природан састојак свакако добија на значају. Мед је и храна и лек. Мед у најмању руку својим хранљивим својствима од давнина поткрепљује здравље, продужава живот, јача снагу и духа и тела.

udruzenje pcelara donacija crvenom krstu

Медом се може подићи радна способност и издржљивост при раду, било да је реч о физичком или интелектуалном послу. За брзо окрепљење од умора или изнурености, мед се показао као изврсно средство. Употребом меда подиже се отпорност против заразних болести, па тако мед доприноси да се болести спрече.

Удружење пчелара Прибоја у првом кругу донирало је 25 килограма меда и флашица прополиса, а акција даривања тегле меда се наставља. Пчелари који желе да поклоне теглу меда својим суграђанима могу то урадити и лично, у свом комшилуку, или донети у Црвени крст Прибој – препорука је Удружења пчелара Прибоја.