slideshow04

Подела дезинфекционих средстава: Штаб за ванредне ситуације

ЈКП "Услуга" Прибој ће у уторак, 31. марта вршити поделу дезинфекционих средстава. Посуде са дезинфекционим средством биће лоциране у Новом Прибоју на две локације, испред Хотела Лим и на школским теренима поред бине, а у Старом Прибоју на аутобуској станици.

Подела ће се вршити у времену од 10 до 14 часова. У питању је натријум хипохлорит, који је јако ефикасно дезинфекционо средство против великог броја микроорганизама (бактерија, вируса, гљивица). У раду са њим неопходно је да се све површине претходно очисте од органских материја, а препоручено време контакта је 10 мин и дуже. Користи се за дезинфекцију објеката, јавних површина, улаза у зграде, степеништа, урађених од керамике, бетона или асфалта.

При раду са овим раствором неопходно је обавезно користити личну заштитну опрему (заштитне наочаре и рукавице). Овај раствор може бити корозиван за металне површине, те се препоручује да се после 15мин прскања овим раствором, обришу сувом крпом или убрусом.

У првим редовима средством за дезинфекцију ће бити снабдевени Болница и Дом здравља, након тога јавне установе, кућни савети као и објекти од стратешког значаја по одлуци Штаба за ванредне ситуације.

Овог раствора ће бити у довољним количинама за све, па се позивају грађани да не праве гужве јер ће сви моћи да га добију бесплатно. Потребно је да грађани донесу своје посуде за преузимање овог дезинфекционог средства.

Закључак са седнице Штаба за ванредне ситуације можете погледати ovde.

priboj panorama