slideshow04

Захвалнице донаторима прибојског здравства

Када је на почетку пандемије коронавируса недостајала неопходна заштитна опрема, није се дуго чекало на оне који су то могли да обезбеде. Људи добре воље, притекли су у помоћ. Прибојске компаније, предузетници, искрени пријатељи Прибоја, познати спортисти.

Тако су почеле да стижу заштитне маске, рукавице, каљаче, мантили, капе, визири, а онда су донације биле усаглашене према потребама прибојског здравства, па су поред заштитне опреме донатори набављали и потребну медицинску опрему, али и техничку опрему. Све је то било у функцији што бољег функционисања здравствених установа, у нашем граду, како у борби против корона вируса, тако и у пружању редовне примарне и секундарне здравствене заштите.

zahvalnice bolnica 03

Када евидентно ових дана пандемија сплашњава, у Дому Здравља и Болници Прибој, желели су још једном да на пригодан и симболичан начин, изразе своју захвалност, за учињено добро дело. У своје, али и у име запослених у овим установама, али пре свега у име пацијената, којима су ове донације биле и најдрагоценије, захвалнице су уручили др Предраг Терзић и др Владимир Милинковић, директори Болнице и Дома здравља Прибој.

Захвалнице су уручене прибојским фирмама Компатекс, Цинцовић доо, Полиестер група, Полиестер компоненте, као и појединцима, Миловану Милићевићу из Пријепоља, народном посланику из Прибоја Крсту Јањушевићу, Предрагу Пеђи Батасу, Муамеру Хасанагићу, кошаркашу Марку Гудурићу и фудбалеру Александру Пријовићу.

Они су помогли на почетку пандемије коронавируса, али су изразили жељу и да помогну опет, уколико буде било потребе. У њихово име захвалио се Момир Спајић, власник фирме КОМПАТЕКС из Прибоја.

Општина Прибој је помогла и у овој као и у ранијим приликама. У локалној самоуправи своју помоћ и не сматрају као донацију, већ својом обавезом, да у име грађана и пацијената помогну колико могу - рекао је Саша Василић, заменик председника општине Прибој, који је уз захвалност донаторима и најавио боље дане прибојског здравства, односно комплетну реконструкцију зграда Дома здравља и Болнице Прибој, али и изградњу нове котларнице, која ће досадашње фосилно гориво заменити биомасом.