slideshow04

Успоривачи брзине и на сеоском подручју

Ових дана завршавају се радови на деоницама путне инфраструктуре, који услед лоших временских прилика претходне године нису били завршени. У циљу повећања нивоа безбедности свих учесника у саобраћају, општински Савет за безбедност саобраћаја, наставио је акцију постављања принудних успоривача брзине, тзв."лежећих полицајаца" на сеоском и приградском подручју.

На задовољство Сјеверинца и Стрмчана, али и оних који крећу пут Рудог или Сарајева, замењена су и два постојећа принудна успоривача брзине кроз центар МЗ Сјеверин. Ових дана исто ће се урадити и са оштећеним принудним успоривачем брзине и на регионалном путу кроз Пољице, у близини бензинске пумпе, као и на регионалном путу у центру МЗ Кратово.

usporivaci brzine na seoskom podrucju

Због безбедности деце пре свега, али и свих других учесника у саобраћају, први пут су постављени и тзв "лежећи полицајци" у центрима месних заједница Саставци и Крајчиновићи. У зони школа постављена су три принудна успоривача брзине у центру Саставака и два у МЗ Крајчиновићи.

Према речима Драга Дробњаковића, председника Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој на овај начин се само реализује крајем године започети пројекат, средства од преко 500 хиљада динара обезбедила је локална самоуправа, а радове изводи прибојска фирма „Дивац изопласт“.