slideshow04

Реконструкција школе у Прибојским Голешима

Једна од најстаријих школа у општини Прибој, која је почела са радом још 1868.године, у оквиру цркве на Растини, зграда школе на Долинском Бријегу у Прибојским Голешима, ових дана се реконструише средствима Општине Прибој, захваљујући чему ће бити заштићена од даљег пропадања, али и поново имати своју адекватну намену према потребама грађана ове месне заједнице.

Школу је некада похађало и 120 ђака, од првог до четвртог разреда, из Прибојских Голеша, али и суседних села и месних заједница. Као и у другим срединама, последњих деценија прошлог века школа је остала без ђака, али мештани и Општина, нису дозволи да село остане без школе. Зуб времена је учинио своје, па је локална самоуправа предузела конкретне активности, да се школа заштити од пропадања и да јој се реконструкцијом удахне нови живот.

skola u golesima 01

Промењена је оштећена кровна конструкција, поправљени су и ојачани зидови, биће постављен кровни покривач од лима, санирани су димњаци, сређени зидови, раде се и плафони, урадиће се и подови. И за неколико дана, школа, са своје две учионице и станом на спрату, поново ће бити у служби својих мештана, најпре за предстојеће изборе, јер је овде бирачко место број 46, а потом и за све друге потребе житеља ових планинских села. Како се враћа живот школи, враћа се живот и селу.

Средства за реконструкцију школе на Долинском Бријегу у Прибојским Голешима од 1,3 милиона динара, обезбедила је Општина Прибој, а радове по тендеру изводи београдска фирма Мирандо.