slideshow04

Одабрани финалисти 48. Лимских вечери поезије

Ученици средњих школа из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине слали су на Конкурс 48. Лимских вечери поезије (ЛВП) шифроване циклусе од по пет необјављених песама, како би стекли могућност штампања прве збирке поезије, што је и главна награда.

Конкурс је завршен 1. новембра, а жири у саставу Јасмина Ахметагић, председник и чланови Бојана Стојановић Росић и Светлана Калезић Радоњић донеле су одлуку о пет најбољих циклуса. Након разрешења шифри дошло се до имена финалиста 48. ЛВП:

Шифра: Михољско лето 224- Анеса Рустемовић, 1. разред, Гимназија, Прибој;
Шифра: Г4А398- Страхиња Гвоздић, 4. разред, Математичка гимназија, Београд;
Шифра: Црвени месец- Алекса Вилић, 4. разред, Карловачка гимназија, Сремски Карловци;
Шифра: Брежуљак Вотершип- Јеврем Недељковић, 2. разред, Гимназија „Таковски устанак“ Горњи Милановац;
Шифра: Јабука- Вук Драмићанин, 4. разред, Гимназија, Ивањица.

Одабрани финалисти представиће се на завршном програму, када ће жири одлучити и победника, који као награду добија штампање збирке поезије у Библиотеци Лимских вечери поезије. Као део завршног програма 48. ЛВП планира се и промоција збирке песама „Фалш“ прошлогодишње победнице Емилије Тасић, која је изашла из штампе.

Обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, а и на грађевинске радове који се тренутно изводе на објекту Дома културе, донели смо одлуку да се завршни програм манифестациије одложи док се не стекну бољи услови за његово одржавање.