slideshow04

Стигла половина опреме за топлану

Прави пролећни дани максимално се користе на градилишту градске топлане на биомасу у Прибоју. Динамика се прати у потпуности, а машинска опрема стиже сукцесивно. Од укупно 25 шлепера опреме из Аустрије и Србије, већ је стигло 10 шлепера.

Испорука је почела пре 15-ак дана, а данас су допремљени можда и најгабаритнији делови, односно акумулатори топлоте или резервоари за воду, тешки по 22 тоне. Неимари светски познате српске компаније у овој области „Реминг“ из Војводине, где су ови делови и произведени, спустили су их са камиона и прикачили на постоље, за невероватних 7 минута.

Подсетимо, у првој испоруци стигла су два котла на лож уље, делови за главни котао на дрвну биомасу, као и део пратеће опреме. Остатак машинске опреме из Беча стизаће сукцесивано, а монтажа ће се вршити упоредо, да би након постављања опреме, уследило и покривање будуће котларнице.

Упоредо са изградњом топлане, теку и пројектне активности на реконструкцији подстаница и топловода, што ће се иначе радити по завршетку актуелне грејне сезоне.

Вредност укупне инвестиције је седам милиона евра, а план је да сви радови буду готови до 1. октобра.

Стављање у функцију нове градске топлане у Прибоју на биомасу, очекује се од наредне грејне сезоне.