slideshow04

Потписан уговор за замену подстаница

Изградња градске топлане на биомасу у Прибоју одвија се планираном динамиком. Након бетонско-армирачких радова, ових дана сукцесивно стиже и машинска опрема, која се у ходу и монтира, како би се ускоро грађевински затворила и зграда котларнице.

Тако је у уторак, 16.марта у Министарству рударства и енергетике у Београду, потписан уговор са извођачем радова на замени свих подстаница у систему даљинског грејања у Прибоју. Извођач ће бити конзорцијум “Енерготехника - Јужна Бачка” из Новог Сада, који и изводи радове на топлани. Уговор је потписао директор ЈП “Топлана” Зоран Ратковић, а састанку је присуствовао и заменик председника општине Прибој, Саша Василић.

Вредност пројекта на замени свих подстаница у Прибоју је 754.209 евра, а радови ће кренути по завршетку актуелне грејне сезоне.

Преостаје још да се уговори реконструкција топловода, како би уз нову топлану и подстанице и толовод био у потпуно новом руху. Радови на све три компоненте треба да буду завршене до 1.октобра, када топлана креће у пробни рад, а предаја прибојском ЈП “Топлана” планирана је за 20.јануар 2022.године.

Подсетимо, нова градска топлана на биомасу у Прибоју, имаће капацитет од 8 мегавата, и два резервна котла, као енергент користиће дрвну сечку, обезбедиће квалитетно грејање свих 24 сата, а корисници ће плаћати - онолико колико потроше.