slideshow04

Дан спорта 9. априла

Прибој ће већ трећу годину бити учесник Спортских игара младих, највеће манифестације аматерског спорта за основношколски узраст у Европи. У петак, 9.априла на теренима школског комплекса у Новом Прибоју, у организацији Спортског савеза града, одржаће се градско такмичење СИМ, и то за део дисциплина, док ће се други део квалификација, нешто касније, организовати у Пожеги.

“У нашем граду такмичења ће бити одржана у пет дисциплина, у атлетици, односно у трци на 60 метара, и за девојчице и дечаке, између две ватре, мешовито, у две категорије, одбојци за девојчице, уличној кошарци три на три, у обе категорије, и у фудбалу и за девојчице и за дечаке”, каже председник Спортског савеза Прибој, Филип Комарица.

Такмичење ће бити одржано уз примену свих епидемиолошких мера, уз сагласност родитеља за свако дете, а поред прибојских малишана, очекује се учешће и деце основних школа и из суседних општина.

Због епидемиолошких мера, неће бити ни чина свечаног отварања такмичења, једино ће бити упаљен пламен радости и пријатељства.

Регионална такмичења биће одржана почетком маја, за регион Западне Србије вероватно у Прибоју, док је државно првенство Игара за Србију планирано почетком јула, и то на три локације, а у игри су Копаоник, Ада Циганлија и Златибор.

Међународно финале СИМ, у којима учествују основци Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине, одржаће се у трећој недељи августа, у Сплиту, када ће бити обележен и јубилеј - 25 година овог такмичења у Хрватској.

Подсетимо, ово је осма година како се СИМ организују у Србији, Прибоју је ово трећа сезона, а наш град је прошле године био домаћин и чина Генералног отварања Игара за Србију.