slideshow04

Одржана јубиларна смотра рецитатора

У организацији Дома културе "Пиво Караматијевић", 17.априла у Прибоју је одржана јубиларна, 50.Општинска смотра рецитатора. Наступило је 23 прибојских школараца, у три узрасне категорије, а најбоље је одабрао селектор Смотре, глумац Милорад Микица Дамјановић.

У млађем узрасту, где је било 11 рецитатора, најбољи су били Јелена Савић, ученица другог разреда ОШ "Десанка Максимовић" и Урош Зујић, ученик првог разреда ОШ "Бранко Радичевић".

Најбољи у средњем узрасту, међу осам рецитатора, биле су ученице шестог разреда, Нина Деспотовић, из ОШ "Вук Караџић" и Јулија Дробњаковић, из ОШ "Бранко Радичевић".

У старијем узрасту, најмање је било пријављених рецитатора, свега четири, а по оцени селектора Смотре, најбољи су били Камбер Хасанагић и Анђела Грабовић, ученици треће године Гимназије, односно МЕТШ у Прибоју.

Шесторо одабраних, у све три категорије, представљаће Прибој на Окружној смотри у говорењу поезије, у Косјерићу 28.априла, одакле ће најбољи остварити пласман на републичко надметање под називом "Песниче народа мог", које се традиционално одржава у Ваљеву, током маја.

Прибој је традиционално, град у коме се негује и писана и изговорена реч, град добрих рецитатора, град који је имао победнике и на окружним смотрама али и државне прваке у говорењу поезије.

Иначе, у оквиру фестивала "Дани Данила Лазовића" одржава се и такмичење студената глуме у говорењу поезије, као и интернет конкурс у рецитовању.